Telefoon

+31 6 23407743

E-mail

info@villakromhout.nl

Alle dagen welkom!

Al ver voor we in Dordrecht kwamen wonen, werden wij enthousiast van deze middelgrote stad aan de rivieren. De prachtige pakhuizen, idyllische binnenhavens en bijzondere winkeltjes met talloze snuisterijen trokken ons aan. In de loop van de jaren heeft de stad een enorme boost gekregen en zijn er heel veel hippe koffietentjes, leuke restaurants en nóg meer festivals toegevoegd. Dit maakt Dordrecht een heerlijke stad om te wonen én om een paar dagen op vakantie te gaan. Er valt genoeg te ontdekken.

Naast veel Nederlanders, ontdekken ook steeds meer mensen van buiten ons land deze stad. De Times tipte zelfs Dordrecht als nieuwste stedentrip. Gelukkig is het hier nog lang geen Amsterdam en kun je in alle rust struinen door de stad, kleine steegjes en mooie hofjes ontdekken een terrasje pikken of uitgebreid dineren voor een goede prijs.

Times tipt: Boek stedentrip naar Dordrecht

Villa Kromhout ligt in de 19e eeuwse schil, op een steenworp afstand van Schouwburg Kunstmin, de twee bioscopen en talloze leuke restaurants. Je wandelt zó het centrum of de lange Voorstraat in. Hier heb je nog boetieks en bijzondere antiekwinkels, ateliers en winkels met specialiteiten. Ook de grote ketens zijn vertegenwoordigd in Dordrecht. Dus shoppen gaat zeker lukken hier.

De enig bewaard gebleven Molen ‘Kyck over den Dyck’ staat om de hoek bij Villa Kromhout, evenals het Energiehuis waar diverse culturele activiteiten plaatsvinden. Hierin is het grootste poppodium van de regio gevestigd; Bibelot.

Het is echt bijzonder dat Dordrecht zo veel historie heeft en tegelijkertijd zo eigentijds is. Dat zie je ook terug in Villa Kromhout. Historisch van buiten en nieuw en van alle comfort en gemakken voorzien binnen. Laat je verwennen en geniet van jouw verblijf in Dordrecht.

‘Villa Kromhout is echt een heerlijke plek. Middenin de stad, maar heerlijk rustig. Wij hebben genoten en komen zeker terug.’ – familie van Vliet